Triggerpointcoach® Triggerpoint behandeling

Triggerpoint behandeling

Wat is triggerpoint-therapie en hoe kan het jou helpen?

De definitie van triggerpoints is nog steeds een zeer besproken onderwerp in de medische wereld, met name in velden die betrekking hebben op pijnvermindering en pijnmanagement. Zelfs degenen die de triggerpoint-therapie al toepassen of speciale interesse hebben in triggerpoint-therapie, geven toe dat er een grote noodzaak is aan meer medische gegevens en onderzoek voor deze behandelingsmodaliteit.

Pijnverlichting

Die noodzaak komt niet voort uit het gebrek aan bewijs, maar is er omdat steeds meer en meer artsen en zorgverleners melden dat ze geweldige resultaten verkrijgen van het toepassen van triggerpoint-massage en andere geassocieerde technieken. Een inzicht verkrijgen in triggerpoints en triggerpoint-therapie kan daarom mogelijkheden creëren om effectieve en langdurige pijnverlichting te ontdekken.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is, zoals de naam doet vermoeden, een specifiek punt in de spier dat pijn veroorzaakt of pijn doorstuurt naar een ander deel of meerdere delen van het lichaam. Zo kan een triggerpoint in de nek misschien de bron zijn van constante hoofdpijn of zelfs tandpijn. Nekpijn, aan de andere kant, kan worden "doorgestuurd" vanuit een triggerpoint in de rug. In sommige gevallen kun je ook pijn voelen in het triggerpoint zelf, maar meestal, in meer dan 70 procent van de gevallen, manifesteert de pijn zich elders in het lichaam.

Enkele van de gedocumenteerde kenmerken van triggerpoints omvatten:

  • Ze komen voor in de vorm van knopen of strakke banden in de spier, en zijn gevoelig als je ze aanraakt.
  • Door druk uit te oefenen op een triggerpoint kan de pijn zowel op de locatie zelf als in de verwijzingsgebieden intenser worden.
  • Triggerpoints veroorzaken niet alleen pijn, maar ook andere symptomen, waaronder zwakke spieren, beperkte mobiliteit, overmatig zweten, duizeligheid, verlies van coördinatie, vermoeidheid, urineproblemen en incontinentie.

Studies hebben aangetoond dat triggerpoints kunnen optreden zonder enige duidelijke reden; ze kunnen simpelweg als een natuurlijk deel van de spier optreden. Onderzoek gepubliceerd door de American Academy of Family Physicians, wijst er ook op dat triggerpoints ook kunnen ontstaan door acute of herhaalde trauma's aan de spier, sedentaire levensstijlen, gewrichtsproblemen, slaapproblemen, vitamine-/voedingstekorten en overbelaste spieren, etc.

Door middel van triggerpoint-therapie kan de samentrekking in de spiervezels (die de "knopen" in de spier veroorzaken) worden gestretcht en ontspannen, met als doel de deactivering van het triggerpoint. Al tijdens de eerste sessie kan de patiënt een aanzienlijke vermindering van pijn en andere symptomen ervaren. Regelmatige massage en andere technieken die gebruikt worden bij triggerpoint-therapie, versterken de pijnverminderende voordelen verder, vooral voor de meest koppige aandoeningen.

Zie ook: Wat is (myofasciale) triggerpoint-therapie?

» Maak hier een afspraak 
 


 


sportmassage   |   ontspanningsmassage   |   zwangerschapsmassage   |   lichaamsmassage   |   voetmassage   |   beenmassage   |   rugmassage   |   nekmassage   |   massage bij kanker
© 2023 Refocus Massage Zwolle. Kamer van Koophandel Oost Nederland: 50554107. Alle rechten voorbehouden. Privacy   |   Disclaimer